Pravi dušek – izbor nije lak

Paleta dušeka postaje sve veća i veća iz dana u dan, a izbor postaje sve komplikovaniji

Traženje odgovarajućeg dušeka može biti teško – zato vam nudimo ovaj članak sa savetima koji vam mogu pomoći u potrazi.

Značaj dušeka

Ne morate se prilagoditi dušeku – ontreba da zadovolji vaše potrebe. Spavate 6 do 8 sati – to je svo vreme provedeno na dušeku. Dušek je naša podrška i naša o. Zato proverite pre kupovine dušeka. Pripremili smo 8 kategorija kako bismo vam olakšali izbor.

Telesna građa

U zavisnosti od veličine i težine, možete odabrati različite vrste dušeka. Ako vaša visina prelazi 190 cm, napravite dušek po meri. Uopšte nije komforno spavati na 200 x 200 cm kada imate 190 cm. Uzmite dušek najmanje 15-20 cm duži od vaše visine.

Ako je vaš indeks telesne mase veći od 25, izaberite opružni dušek. Pamučni dušeci mogu deformisati i ne podržavaju kičmu pravilno

Veličina dušeka

Tri su standardne veličine 90 × 200, 140 x 200 i 160 x 200 cm. Ipak, sve više proizvođača prelazi u druge dimenzije. Više nije tako komplikovano da dobijete individualni dušek. Možda vam je teško pronaći odgovarajući dušek.

Naš savet: Brendovi koji imaju ventilaciju u krevetu obično takođe ventiliraju dušeke i kutije za kutije. Kupujte tri komponente istovremeno da umnogome sebi olakšate život.

Čvrstoća

Bol koji može doći kada se probudi je samo jedan faktor: čvrstoća dušeka koja ne odgovara vašoj telesnoj građi. Čvrstoća dušeka određuje njegova gustina (kg / m3). Osnovno pravilo: veća težina korisnika – veća gustina / čvrstoća.

schlafzone

Ipak, čvrstoćaje subjektivna karakteristika. Nemojte uvek da slušate savet prodavca – isprobajte svaki dušek u radnji i izaberite onaj koji vam odgovara. Pazite na zdravstvene probleme, kontaktirajte svog doktora: previše mekan ili suviše čvrst dušek ne preporučuje osobama sa skoliozom.

Ono što podrazumeva jeste da odredite tehnologiju koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Dušek sa oprugama

Ovaj model pruža dobru ventilaciju – ljudi koji se mnogo znoje možda ih više vole. Opruge su takođe bolje za jaku gojaznost. Preporučujemo džepne opruge, jer se optimalno prilagođavaju telu, nude idealnu podršku i savršenu nezavisnost od sna. Između dvostruke konusne opruge i višestruke opruge – odaberite potonje.

LATEX

Zahvaljujući visokoj elastičnosti, dušek lateksa automatski uzima oblik nakon upotrebe i savršeno se prilagođava morfologiji korisnika. Prosečna gustina lateksa iznosi 65 do 85 kg / m3 i nudi čvrst komfor. Glavna prednost lateksa i njegova dugovečnost – nakon 10 godina gubi samo 5% elastičnosti. Latek je prirodni regulator vlage i toplote – dušeka sa najboljom ventilacijom na tržištu.

Pena

Za dušeke od pene, važno je koncentrisati se na njihovu gustinu kako bi se izvukli maksimum kvaliteta za datu upotrebu. Gustina polieterske pene 25 kg / m3 nije pogodna za intenzivnu već povremenu upotrebu. Poliuretan varira od 25 kg / m3 do 50 kg / m3. To je najosetljivija pena, ali je osetljiva na vlagu. Kada je hladno, kompresuje se kako bi se dobila eksplozija malih vazdušnih mehurića koje sadrži, a njegova osetljivost na vlagu je uravnotežena. Viskoelastična pena ima gustinu veću od 50 kg / m 3. Ima 2 odlična svojstva: osetljiva je na toplotu i prilagođava se oblicima tela. Dakle, ako izaberete penasti dušek, ne birajte polieter.

Pokrivač

Pokrivač je veoma važan jer ga dodirujemo. Sada postoje veoma moderne pokrivači, poput onih sa kašmirima. Posebno treba da probate dušeke i izaberete pokrivač koji vam odgovara. Pokrivači koji se skidaju su vrlo praktični, jer se mogu prati i higijenski na 60 ° C. Pored toga, postoje pokrivači sa različitim enzimima, tretmanima, osobinama koje poboljšavaju dušek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *