Kako izabrati pravi tabure?

Veliki, mali, okrugao, kvadratni, česterfield, tapaciran, drveni, crni, beli, koža ili tkanina… tabure je postao važan komad nameštaja!

Kako izabrati pravi tabure?

Postoje mnogi modeli, boje, dimenzije i stilovi. Da li morate biti profesionalac da biste izabrali dobro? Naravno da ne. Postavite pitanja pre nego što kupite :

Stil: tradicionalan ili moderan?

Kao i kod svih vrsta nameštaja, ova dva trenda se uvek ponavljaju. Ako se odlučite za tradicionalni stil preporučujemo tabure sa nogicama, visokim nogama i plemenitim materijalima poput italijanske kože ili premijum tkanine. Ipak, ove vrsta taburea su dostupne i sa sintetičkim materijalima i jarkim bojama. Možda je vreme da dodate boje i osvežite svoj boravak. S druge strane, ako tražite čiste, moderne linije, preporučujemo da koristite simetrične taburee. Ali, imajte na umu da može biti zanimljivo mešati oba stila! Ako imate česterfild salon – usudite i dodajte kvadratni tabouret u jarkim bojama!

Koju funkciju mora da ispuni?

Tabure se može postaviti i biti koristan u svakoj sobi u vašem domu. Evo nekih omiljenih karakteristika koje navode naši stručnjaci za nameštaj. U dnevnoj sobi, možete ga koristiti za odmaranje nogu, kao pomoćni sto, kao komad nameštaja, kao sedišta ili ukras. U spavaćoj sobi može poslužiti kao noćni sto, krevet ili kao stočić. Deca mogu spremiti svoje igračke i olovke u tabure sa skladišnim prostorom. Postavite ga pored cipelarnika na ulazu kako biste sebi olakšali život.

Tabure je lako premestiti, može imati prostor za odlaganje i može služiti kao stočić ili nameštaj za sedenje. Praktično za sve delove kuće.

Oblik, boja, materijal?

Postoje taburei za svaki ukus. Primetili smo da se odrasli opredeljuju za jednostavne, geometrijske modele. Ali mladi su više zainteresovani za velike pufove, punjene kuglicama polistirena koje se prilagođavaju telu i meke su. Izaberite oblik koji volite. Uopšteno možete izabrati jednu od ove dve opcije: tabure koja najviše podseća na sofu kako biste upotpunili dnevnu sobu ili onaj koji pravi kontrast i koji će osvetliti vaš dnevni boravak.

Isto važi i za boju. Ili izaberite nešto što se slaže sa ostatkom nameštaja u sobi, odnosno za kontrast koji će osvežiti vaš dekor.

Što se tiče materijala, vaš izbor zavisi od odgovora na drugo pitanje: koja funkciju treba da ispuniti tabure? Ako je tabure jednostavni ukrasni tabure, koristiće se samo malo – odlučite se za sintetičke materijale. Ali ako svakodnevno koristite tabure, savetujemo vam da izdvojite veći budžet i odlučite se za italijansku kožu ili premijum tkaninu.

Inovacija: tabure za bazen

Novi oblik taburea za enterijer i eksterijer. Idealno za letovanje pored bazena ili u bašti. Možete čak i da ih koristite u bazenu kako biste se opustili tokom sunčanja. Živile inovacije!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *